Låt inte ditt liv, din tillvaro handla om någon annans görande eller icke görande.

När du utför det du behöver i ditt liv, för att ditt liv ska fungera, går du då och grubblar över varför inte någon annan kunde gjort det?

Så var det för mig, jag snörpte ihop mig, grubblade blev arg, ledsen och kände mig orättvist behandlad. Varför ska bara jag se till att det här funkar på det sätt som jag vill och tycker att det borde fungera och vara?

Gör du så, så hänger du upp dina livs stunder och upplevelser på någon annan. Du måste själv ta ansvar för ditt liv och se till att ha det som du vill ha det, göra vad du vet du mår bra av, och fylla dig själv med utrymme och njutningsfull glädje i det som ditt liv behöver.

Du måste hjälpa dig själv att stå fri i ditt liv och ge dig själv utrymme att njuta av det och glädjas av det. Oavsett vad andra gör eller inte gör.

Du måste skapa ditt liv på det sätt du vill leva det, inte genom någon annan bara genom dig själv. Så att du kan njuta närvaron av någon, istället för att misstänksamt vakta på någon.

Så ta tillbaka kraften i ditt eget liv, lägg inte bort din kraft i martyrskap till någon annan.

Du kanske får hjälpa dig själv om och om igen när du trillar i fällan. Men det är som det ska, se det som att du blir påmind om den jublande kraft och befrielse du kan leva i och utifrån. Så att du mer och mer växer in i din egen kraft.

Marie